Stijlvolle zonwering onder je overkapping of serre

Ken je ze nog? De traditionele oranje of bruine zonneschermen? Echt mooi waren ze niet, maar wel functioneel. En dat was een aantal jaren geleden vooral belangrijk; die functionaliteit. Het beschermde tegen de zon. Door de jaren heen zijn zonweringen niet alleen mooier, maar ook beter geworden. En zijn ze niet alleen geschikt voor gewone ramen, maar ook voor overkappingen en serres.

 

Je overkapping is een fijne plek geworden. Of ‘ie er pas net staat, of al een tijdje meegaat. Dankzij je overkapping kun je lekker veel genieten van het buitenleven. Met je gezin, vrienden, of juist even alleen. Genieten van de eerste zonnestalen, of de ondergaande zon. Verse lenteblaadjes aan de bomen of de vallende blaadjes in de herfst. Je hebt ‘m ingericht zoals jij dat wilt. En met de juiste zonwering maak jij de overkapping echt helemaal af.

 

Meer comfort onder je overkapping

Door je overkapping of serre te voorzien van zonwering verbeter je het comfort van deze buitenruimte. Zonwering biedt uiteraard bescherming tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Maar zorgt er ook voor dat je de temperatuur onder de overkapping beter onder controle kunt houden. Daarnaast beschermt het je meubels tegen verkleuring door de zon. En zo zijn er nog een aantal voordelen te benoemen:

 

  • Dankzij zonwering overkapping maak jij van je overkapping een echt comfortabele buitenruimte. Je kunt hier altijd goed vertoeven ongeacht de weersomstandigheden.
  • Je kunt energie besparen door gebruik te maken van de zonwering onder je overkapping of serre. Zeker als deze dicht is en je gebruik maakt van airconditioning.
  • Zonwering is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en stijlen. Een mooie zonwering is een waardevolle toevoeging aan je overkapping en geeft direct meer sfeer.

 

Door te kiezen voor kwalitatief goede zonwering onder je overkapping of serre vergroot je het potentieel van je buitenruimte en kun je er op verschillende momenten van het jaar van genieten.

 

Verschillende soorten zonwering

Net als bij reguliere zonwering kan bij zonwering onder de overkapping voor verschillende soorten zonwering gekozen worden.

  • We zien veel zonwerende screens of doeken onder overkappingen terug. De screens blokkeren warmte en UV-straling, terwijl je er nog wel doorheen kunt kijken. Ze kunnen handmatig of elektrisch bediend worden.
  • Op het glazen dak van de overkapping of serre kan ook een speciale zonwerende folie geplakt worden. Dit helpt om de warmte te verminderen, maar is verder een weinig sfeervolle toevoeging.
  • Plissézonwering wint ook steeds meer terrein. Plissézonwering is verfijnder dan de meer traditionele zonwering voor overkappingen en heeft als voordeel dat ze op verschillende hoogtes gepositioneerd kunnen worden.

 

Functioneel én stijlvol

Plissézonwering is zonder meer stijlvolle zonwering, omdat het oogt als gewone raamdecoratie. Plissézonwering is uiteraard ontworpen om schadelijke UV-stralen en warmte te blokkeren. Zo brandt de zon niet door het dak van je overkapping of serre heen. Maar daarnaast zorgt de geplooide stof voor een elegant en stijlvol uiterlijk. Plissézonwering is in verschillende stoffen en kleuren verkrijgbaar en daardoor heb je de mogelijkheid om de zonwering goed aan te laten sluiten bij de kleuren van de overkapping. En ook is het zo dat plissézonwering vaak top down en bottom up bediend kan worden. Oftewel; je kunt zelf kiezen hoe je de zonwering positioneert. Helemaal uitgetrokken, halverwege of een strook in het midden. Te gebruiken als raamdecoratie wanneer de zon niet, of minder fel schijnt. Meteen een sfeerelement. Plissézonwering van goede kwaliteit gaat bovendien jaren mee en is daarom niet alleen stijlvolle, maar ook een duurzame toevoeging aan je overkapping of serre.

INSPIRATIE

INSPIRATIE

INSPIRATIE

plisse zonwering overkapping
plisse zonwering terrasoverkapping
Terrasoverkapping doek

TERRASPLISSÉ

Al vanaf €375,-

(incl. BTW)