Eén van de redenen om te kiezen voor een overkapping is om eerder of langer te genieten van het buitenleven. Je zit heerlijk beschut en een overkapping kun je tegenwoordig zo comfortabel maken als je wilt. Wil je weten hoe jij het hele jaar door kunt genieten van je overkapping? We vertellen het je graag.

 

Verwarmen van de overkapping

Vaak is het aangenaam onder je overkapping. Zeker overdag als de zon heeft geschenen en de temperaturen nog niet al te hoog zijn. Maar in de avond en herfst-en wintermaanden kan het wat kouder zijn en ben je misschien minder snel geneigd onder je overkapping te gaan zitten. Je kunt de ruimte onder je overkapping verwarmen met een terrasverwarmer. Dit geeft een aangename warmte. Je kunt kiezen voor een mobiele terrasverwarmer, of eentje die je ophangt. Gebruik je liever (nog) geen heater, dan kun je natuurlijk een extra laagje kleding aantrekken of gebruikmaken van een plaid.

 

Zonwering installeren

Op dagen dat het warm is en de zon volop schijnt kan het al snel te warm onder de overkapping worden. En omdat je waarschijnlijk geen zin hebt om peentjes te zweten, zit je dan toch liever ergens anders. Jammer natuurlijk. Met goede zonwering maak je het weer comfortabel onder het glazen dak van de overkapping. De stof voorkomt het doordringen van de zonnestralen, waardoor het minder opwarmt onder te overkapping. Bovendien geeft een gesloten zonwering ook nog een hoop sfeer en gezelligheid. Je kunt tegenwoordig kiezen voor verschillende soorten zonwering voor onder je overkapping. Natuurlijk raden we je onze plissézonwering speciaal voor terrasoverkappingen van harte aan. Zonwering met het uiterlijk van raamdecoratie geeft je overkapping een mooie upgrade!

 

Verlichting in de overkapping

Het grootste deel van het jaar is het behoorlijk vroeg donker in Nederland. Toch jammer als je gezellig zit te borrelen onder je overkapping. Door verlichting in je overkapping aan te brengen kun je ook in het donker je bordspelletje afmaken of nog een drankje drinken. Je kunt denken aan vaste verlichting, maar ook werken met sfeerverlichting in de vorm van kaarsen. Staat super gezellig!

 

Windschermen gebruiken

Er zijn natuurlijk verschillende typen overkappingen. In het geval van een overkapping met open zijden kun je te maken hebben met wind. En dat kan het fris maken. Zeker in het voorjaar of in de vroege herfstmaanden. Dat extra laagje kleding, een terrasverwarming of het plaid dat we eerder noemden, doen al wonderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een windscherm te plaatsen aan de open zijden. Die windschermen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hoogtes. Naast wind kunnen deze schermen ook nog eens invallende regen tegenhouden. Kun je op een winderige én regenachtige dag dus ook gewoon onder je overkapping zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *